Wat is Total Conversation?

Total Conversation

Total Conversation (geluid, beeld en tekst)

Total Conversation bestaat uit beeld, tekst en geluid. Total Conversation maakt het mogelijk om een tolk naar keuze in te schakelen. Hierdoor is Total Conversation zeer geschikt voor doven, slechthorenden (SH) en mensen met taalontwikkelingsstoornis (TOS).

Beeld, tekst en geluid

Screenshot Total Conversation

Total Conversation bestaat uit beeld, tekst en geluid. Beeld is voor het aflezen van gebaren, lippen of gezichtsmimiek. Wanneer de tolkgebruikers niet kunnen gebaren of bij moeilijke namen en woorden, dan kunnen ze kiezen voor Real Time Text (RTT). Bij RTT wordt tekst meteen letter voor letter verzonden tijdens het typen, de ontvanger kan deze tekst meteen lezen terwijl het nog geschreven wordt. Geluid kan gebruikt worden als er zelf gesproken en/of geluisterd wordt. Door de combinatie van beeld, tekst en geluid is Total Conversation zeer geschikt voor dove, SH en TOS mensen.

 

Keuze tolk

Total Conversation tolk naar keuze

Total Conversation maakt het voor dove, SH en TOS tolkgebruikers mogelijk om een tolk naar keuze in te schakelen. Zij kunnen kiezen voor een:

  • Tolk Nederlandse Gebarentaal (NGT)
  • Tolk Nederlands met Gebaren (NmG) met of zonder stemgeluid
  • Schrijftolk

 

Wereldwijde standaard

Total Conversation is een wereldwijde standaard die interoperabel functioneert: verschillende soorten en merken hardware en software kunnen via Total Conversation met elkaar onderling communiceren. De richtlijnen voor Total Conversation zijn vastgelegd in nationale en Europese regelgeving en in internationale richtlijnen.